У ботсаду ДНУ росте шикарний смугастий злак з мінімальним доглядом (Фото)

У ботанічному саду ДНУ стрімко розвивається “слонова трава” (міскантус) – унікальна енергетична культура. Фото цікавої рослини опублікував у Facebook директор ботанічного саду Анатолій Кабар, передає Дніпровська панорама.

Ця рослина з родини тонконогові. Охоплює 17 видів багаторічних трав родом з субтропічних і тропічних регіонів Африки та Азії. Швидкоростуча енергетична культура, багаторічна трава, яка вважається однією із енергетичних рослин європейської кліматичної зони. В США насадження міскантусу дали у 2.4 рази більше біомаси аніж просо на сусідніх тестових полях. Рослини невибагливі до ґрунту, вологи та температури, а врожайність їх сягає 30-35 т с.р./га з високим вмістом целюлози.

Але міскантус ще й дуже декоративна трава, бо облямована біленькими цяточками-смужками. У садівників такий декоративний злак користується дуже великою популярністю. У ландшафтному дизайні міскантусом прикрашають газони і декоративні водойми, а ще цей злак незамінний при створенні сухих флористичних композицій.

А ще  рослина відновлює деградовані ґрунти.

міскантус

міскантус

Багата колекція ботсаду ДНУ й на інші багаторічні трави:

міскантус

трави

Дізнатися про них більше та насолодитися красою можна у ботанічному саду ДНУ у будні – з 9:00 до 15:00. Вартість вхідного квитка для дорослих – 45 грн, для дітей – 15 грн, є пільги для переселенців та учасників бойових дій.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відпочивати стало комфортніше. На Монастирському острові відремонтували стаціонарний туалет (фото)