У "Дії" з'являться п'ять нових сервісів. Подробиці про кожен з них

У Мінцифри розповіли про п'ять нових сервісів, які невдовзі будуть доступні в «Дії», серед яких допомога в розмитненні авто, відшкодування вкладів для вкладників збанкрутілих банків та інші, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Telegram-канал Мінцифри.

До кінця 2023 року планують відцифрувати такі послуги:

Відшкодування вкладів. Вкладники банків, які збанкрутіли, зможуть подати заяву в «Дії» на відшкодування коштів. Наразі є 1,4 млн рахунків, за якими потрібно повернути 3,2 млрд грн.

Розмитнення авто. У міністерстві зазначають, що через розмитнення автівок на митниці зберігається корупція. Цифровізація усуне з процесу людський фактор та унеможливить корупційні сфери. 

Зміна місця проживання. Бета-тестування послуги почнеться незабаром. У майбутньому під час зміни місця проживання зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

Перереєстрація авто у разі купівлі-продажу. Це можна буде зробити в «Дії» за допомогою QR-коду. У застосунку продавець і покупець зможуть сформувати договір та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром. 

Документи про освіту. У «Дії» будуть доступні атестати і дипломи. Ними можна буде скористатись у разі вступу до закладів вищої освіти чи при працевлаштуванні.

А нещодавно на порталі «Дія» почалось бета-тестування послуги із закриття ФОП в кілька кліків.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро активно розвиває цифрові сервіси та послуги: у місті впроваджено автоматизований реєстр територіальної громади