У Дніпрі активізувалися величезні тарантули. Чи слід боятися павуків (фото)

У Дніпрі помітили величезного тарантула. Мешканці міста регулярно знаходять на своїх ділянках великих особин павуків та розміщують фото у соціальних мережах, передає Дніпровська панорама.

Дніпро 29 липня. Такий павучок бігає на городі. Розмір десь 3-3,5см. На спині дуже дивний малюнок павучка… Хто підкаже що за гість в мене? – пише дніпрянин Сергій.

Ймовірно, на фото тарантул, або якщо точніше – південноруський тарантул. У народі його прозвали павук волоський, або мизгир.

тарантул

У коментарях люди зазначили, що постійно бачать, які такі тарантули бігають по городах. 

Через свої великі розміри та токсичну отруту деякі види можуть бути небезпечними для людини, але більшість видів тарантулів не становлять загрози для людей. Деякі помилково вважають, що отрута тарантулів смертоносна, але насправді це не так. Укус цього павука викликає неприємні відчуття і невелику пухлину, які проходять вже за кілька годин. Більш серйозні наслідки він може спричинити лише за наявності алергічної реакції у людини на отруту. Тому все одно краще триматися подалі від тарантулів та спостерігати за ними здалеку.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пахне як липа. На Дніпропетровщині помітили унікальне дерево з квітами