У Дніпрі ангели закрили небо (фото)

Сьогодні увечері дніпряни зафіксували в небі рідкісні природне явище — місячне галло та світловий стовп, повідомляє Дніпровська панорама.

Своєрідний портал

В час, коли в країні війна, люди звертають увагу на різні знаки на небі. Так сьогодні увечері дніпряни спостерігали як в оточенні густих і темних хмар, вийшов місяць.Це явище можна було б назвати місячним галло, але його не добре видно. Проте виглядає воно як своєрідний портал у нові світи.

портал

портал

портал

Природа явища

А на заході сонця спостерігали світловий стовп. Це різновид гало. Ці вертикальні смуги світла можна побачити під час заходу чи сходу сонця. Явище виникає, коли у сильно охолоджених шарах атмосфери з'являються кришталики льоду. Під час вільного падіння такі кришталики розташовуються горизонтально і відбивають сонячне світло у вертикальній площині.

світловий стовп

світловий стовп

світловий стовп

Народні вірування

Виникнення світлових стовпів, що ніби з 'єднують небо і землю. Їх появу багато народів приймали за різні передзнаменування - як добрі, так і зловісні. Навіть оголошували їх проявом божественної прихильності, а хтось - загрозою найсильніших руйнувань, мору і голоду.

В наш час, коли в Україну вдерся ворог, дехто також вбачає у цьому явищі провидіння господнє, що це самі янголи встали з вогненими мечами на захист країни.

Однак насправді це лише природне явище.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині від отруєння грибами помер однорічний хлопчик