У Дніпрі ціни на овочі почали стрімко падати. Що подешевшало найбільше

Буряк в Україні: ціни знову пішли вниз. На ринку буряків в Україні з початку поточного тижня намітилася тенденція зниження ціни. Якщо ще до середини січня буряк в українських господарствах дорожчав, то вже до кінця поточного місяця українські фермери змушені знижувати ціни під впливом вкрай низького попиту.

Сьогодні столові буряки надходять у продаж по 10-14 грн/кг ($0,26-0,37/кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому, навіть у міру зниження ціни активність покупців залишається досить низькою.

буряк

Фахівці вважають, що причиною зниження цін на буряк є кілька факторів. По-перше, на ринку спостерігається перенасичення пропозицією. По-друге, на тлі загального погіршення економічної ситуації в Україні, споживачі стали менш охоче купувати дорогі продукти.

На думку аналітиків EastFruit, зниження цін на буряк може тривати і в найближчі тижні. Однак, якщо ситуація на ринку не зміниться, фермери можуть зіткнутися з проблемами зі збутом продукції.

Ціни на столовий буряк в Україні знизилися, але все ще залишаються на високому рівні

Сьогоднішні ціни на столовий буряк в Україні в середньому на 14% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Однак, навіть після зниження, вони все ще на 70% вищі, ніж наприкінці січня 2023 року.