У Дніпрі для ветеранів російсько-української війни запустили безкоштовні IT-курси

У Дніпрі в п'ятницю, 7 квітня, черговий по місту Олександр Санжара відвідав безкоштовні курси з навчання та перекваліфікації ветеранів російсько-української війни за спеціальністю "Системний адміністратор". Секретар міської ради перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо соціалізації захисників у цивільному житті. Всі вони за рік повномасштабного вторгнення отримали поранення, які не дозволяють їм повернутися на передову та на робоче місце, де працювали до війни. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Системний адміністратор

Пілотний проєкт безкоштовних IT-курсів для ветеранів стартував 13 березня та буде тривати три місяці. Десять оборонців України, які отримали травми внаслідок війни, опановують одну із найзатребуваніших і найоплачуваніших професій – "Системний адміністратор".  

Проєкт реалізується завдяки програмі розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки урядів Німеччини та Південної Кореї. Дніпро став першим містом в Україні, яке розпочало процес підтримки та соціалізації захисників і захисниць.  
Перший етап – підготовка військових за найактуальнішими спеціальностями, а далі - працевлаштування, та за бажанням - отримання вищої ІТ-освіти. Навчальний процес забезпечено всіма необхідними технічними засобами, у тому числі серверами.

Санжара инспекция


Слухачі курсів навчаються будувати багаторангові комп’ютерні мережі, а саме - підключення та налаштовування серверного та мережевого обладнання, правам доступу користувачів мережі до комп’ютерів. Під час практичних занять слухачі навчаються працювати з інструментом для монтажу комп’ютерних мереж; виконують налаштування однорангової та багаторангових віртуальних комп’ютерних мереж, роблять діагностику цих мереж з вирішенням проблем.

Курси для ветеранів

Також вони отримують знання з кібербезпеки та документального оформлення гарантійного обслуговування. Після проходження курсу слухачі отримають відповідний документ та можливість працевлаштування на підприємствах і в організаціях Дніпра та області, у тому числі у департаментах Дніпровської міської ради.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що У Дніпрі виконали чергове звернення мешканців до Штабу взаємодопомоги Громадської ради.