Ідеальна глазур для пасок, яка не обсипається. Простий рецепт на мільйон

Ідеальна глазур ніколи не обсипеться, якщо ви приготуєте за цим простим і перевіреним роками рецептом. Незабаром ми радуватимемо домочадців і друзів своїми чудовими пасками. Яку глазур приготувати, щоби все вийшло чудово, мабуть це запитання ставить собі не одна господиня. Дніпровська панорама знайшла один з таких варіантів приготування, чим охоче ділимось.

Для того, щоб глазур зберігала свою форму і при розрізанні паски не ламалася і не обсипалася, вона повинна мати густу однорідну структуру. Технологічно правильно приготовлена глазур на вигляд нагадує густу сметану.

Хитрість полягає в секретному інгредієнті, використання якого робить глазур еластичною та компактною. В результаті вона не розтікається при намазуванні та не обсипається при розрізанні. Отже, як приготувати глазур для паски з желатином.

Інгредієнти

цукор (1 склянка);
вода (0,5 склянки та 2 столові ложки для желатину);
желатин (1 чайна ложка).

Приготування

У невелику мисочку заливаємо желатин водою і залишаємо на півгодини, щоб він набух. Тим часом готуємо цукровий сироп: заливаємо цукор водою та ставимо на повільний вогонь, помішуючи при цьому до повного розчинення.

Сироп має бути прозорим і структурою нагадувати рідкий мед. Коли цукор повністю розчиниться, необхідно додати желатин і збити міксером масу протягом декількох хвилин.

Якщо побіліла глазур, це значить, що все готове. Але слід почекати, поки суміш трохи охолоне, інакше глазур для паски просто розпливеться. Але також не варто чекати занадто довго, тому що желатин зробить свою справу і поливання просто загусне.

Для отримання яскравого забарвлення та ароматного запаху можна скористатися харчовими барвниками. Особливістю цієї глазурі є те, що вона не ламається і не обсипається, і при розрізанні залишається на верхівці святкової паски.

Нагадаємо, раніше ми писали

Шедевр у простому. Готуємо кров'янку за рецептом Клопотенка