У Дніпрі для заощадження електроенергії зменшать кількість трамваїв і тролейбусів на маршрутах

В енергетичній галузі України зараз складна ситуація, зумовлена ​​воєнними злочинами країни-терористки. По всій країні запроваджується режим найбільшої економії електроенергії. Дніпро також приєднався до економії споживання електроенергії. Відповідно до протоколу № 38 від 20.10.2022 р. Дніпропетровської регіональної комісії з ТЕБ та ЧС комунальне підприємство "Дніпровський електротранспорт" змушене з 21 жовтня знизити кількість рухомого складу на трамвайних та тролейбусних маршрутах на 20 одиниць. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу Дніпровської міськради.

У департаменті транспорту та транспортної інфраструктури міської ради назвали маршрути, на яких зменшилась кількість рухомого складу. Так, трамваї маршрутів № 1, № 5 та № 9 – зменшення по 1 одиниці, № 11 та № 15 – зменшення по 3 одиниці; тролейбуси маршрутів № 1, 2, 3, 5, 6, 8, 12, 16, 17, 20 та 21 – зменшення по 1 одиниці.

Всі ці маршрути працюватимуть в оперативному режимі, без дотримання звичайного розкладу руху. Також до усунення дефіциту електроенергії у вагонах трамваїв та тролейбусів не працюватиме опалення.

Крім того, з 21 жовтня станцію метро "Заводська" буде закрито. Поїзди на станції не зупинятимуться. Дану станцію відкриватимуть для мешканців виключно під час повітряних тривог як сховище. Також на одну одиницю рухомого складу скоротять і вагони у метро – із незначним збільшенням інтервалу руху.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі закликали підприємців та городян економити електроенергію.