У Дніпрі голови ОСББ та ЖБК вчились надавати невідкладну домедичну допомогу (Фото)

У Дніпрі голів ОСББ та ЖБК навчають рятувати життя. Спеціально для них проводять курси домедичної допомоги, які вже встигли пройти більше 150 людей. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

0x0 (2)

Перша допомога

Тетяна Канцибка, голова ОСББ "Савченка 6" каже, що вже встигла застосувати навички на практиці:

"Моя сусідка, Ірина Петрівна, їй 86 років, одного разу мені телефонує і каже: "Таня, я впала, лежу у калюжі крові". Ви можете собі уявити? Я в чому була, в тому вибігла. Вона впала, вдарилась головою об торець меблів. Я промила рану, зупинила кровотечу, наклала пов’язку, словом,  робила те, чому мене навчили на курсі. Потім приїхав її син, і ми поїхали до лікарні. Там їй наклали кілька швів. Мені сказали, що перша допомога була надана дуже вправно. Отже, важливо проходити курси з надання допомоги, і дуже добре, що вони є".

Сама Ірина Петрівна переконана, що без допомоги пані Тетяни стекла б кров’ю:

"Спочатку я відчула запаморочення, а потім впала, вдарилась головою. Я змогла сама підвестись, але відчула, що ллється кров. Почала думати, кому телефонувати, бо син був на роботі, не брав слухавку. Тож я вирішила телефонувати нашій голові ОСББ пані Тетяні. Вона змогла зупинити кровотечу, вона мені дуже допомогла".

Курс з надання домедичної допомоги для голів ОСББ та ЖБК департамент з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради організовує вже вчетверте. Такий тренінг триває 2 дні, кожне заняття йде по 4 години.

0x0 (1)

Олексій Литов

"У рамках курсу "При травмі" ми навчаємо людей зупиняти кровотечу, боротися з обструкцією верхніх дихальних шляхів, накладати турнікети, розповідаємо, як діяти до моменту виклику швидкої. Люди приходять вмотивованими, вони хочуть працювати, дізнаватись. Звичайно, не з першого разу в них все виходить, але до кінця дня вони опановують навички, які можуть використовувати в житті", - розповів Олексій Литов, тренер КП "Госпітальєри Дніпра".

0x0 (3)

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у медзакладах Дніпра триває підготовка до осінньо-зимового сезону.