У Дніпрі готують до літнього сезону міські пляжі, але купатися у річці не радять

У Дніпрі популярну у містян зону відпочинку,  Монастрирський острів, готують до літнього сезону, який розпочинається вже завтра, 1 червня. Там не лише прибирають пляж, а й виконують ремонт доріжок у парку. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Водолази ДСНС обстежують дно річки та очищують його від каміння, пляшок. За словами рятівників, дуже часто зустрічаються мотузки, рибацькі сітки.

Минулого тижня були взяти проби води з річки на перевірку їхньої відповідності санітарноеепідеміологічним нормам. Наразі ми маємо вже результати. Норми води у річці Дніпро у районі Монастирського острова відповідають усім належним показникам, - запевнила представниця департаменту парків та рекреацій Дніпровської міськради Катерина Гришина.

За іі словами, у Дніпрі є ще два офіційних пляжа Манулівський та Придніпровський. Вони вже готові до літнього сезону. Але купання у річці не рекомендоване через дію воєнного стану. Про це будуть нагадувати спеціальні таблички. 

Адміністративного покарання за купання у річці не передбачено, але коли людина йде в воду, вона робить це на власний розсуд й під свою відповідальність, -  додає Гришина.

Незважаючи на попереджувальні таблички "Пляж не працює", мешканці Дніпра вже розпочали купальний сезон на Монастирському острові.

Фото: Валерій Кравченко

Нагадаємо, раніше ми писали, що у центрі Дніпра зустріли змію, яка намагалася захищатися від людей.