У Дніпрі масово цвіте священна квітка. Парки буквально потопають в білій, рожевій та ліловій пишноті (фото)

Чудові білі кущі зараз цвітуть у сквері Прибережному, парку Шевченка, парку ім.Писаржевського, Зелений Гай. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Це — Гортензія (Hydrangea) — багаторічний квітучий чагарник, що в природі зустрічається у Азії та в Америці.

Європа вперше познайомилася з гортензіями у ХVІІІ столітті, у першій французькій навколосвітній експедиції. За легендою, на острові Маврикій учасники тієї експедиції побачили цей кущ та надзвичайно гарну дівчину Гортензію, на честь якої і назвали квітку.

горте

  Її латинська назва — «гідрангея» — означає «посудина з водою» через її велику вологолюбність.

  Гортензія має унікальну здатність накопичувати в собі алюміній, який вона поглинає з кислих ґрунтів і який надає її квітам синій відтінок. Існують гортензії, що змінюють колір в залежності від реакції ґрунту. У кислих грунтах їх пелюстки стають синіми, в лужних — рожевими чи бузковими, а нейтральних — білими.

горте2
У Японії гортензія має назву «Адзісай», що означає «фіолетова сонячна квітка». Багато японських храмів оточені кущами гортензії, і в період цвітіння вони буквально потопають в білій, рожевій та ліловій пишноті.

У буддистів гортензія — священна квітка. В Індії є легенда, що, коли народився Будда, з неба посипалися блакитні квіти гортензії, і земля вкрилася медовим нектаром, з якого досі заварюють традиційний солодкий чай.

На «мові квітів» гортензія означає надію, щирість і скромність, а також звернення — «Згадай про мене».

Тож запрошуємо всіх бажаючих у сквер Прибережний, щоб помилуватися цією незвичайною квіткою та згадати тих, хто серцю милий.

Із задоволенням спостерігаємо, як все більше на вулицях міста, поряд із кавʼярнями, магазинами також зʼявляється ця чудова тендітна багаторічна рослина.

горте4горте3горте5горте6

Нагадаємо, раніше ми писали

Можна зібрати ще один урожай: місячний посівний календар на серпень 2024