У Дніпрі на проспекті Металургів капітально відремонтували травмайну колію та два переїзди

У Дніпрі у суботу, 13 травня, перевіряли виконання доручень мера Бориса Філатова щодо "Програми розвитку транспортного комплексу міста Дніпра на 2023–2027 роки". Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Черговий по місту голова управління департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Олександр Лещенко побував на проспекті Металургів, де наприкінці квітня було завершено капітальний ремонт колії та двох трамвайних переїздів. Вони були в аварійному стані та вичерпали свій термін експлуатації.

Під час ремонту було замінено ділянку колії понад 100 метрів у обох напрямках, а на трамвайних переїздах було вкладено нове асфальтне покриття. Наразі ділянка більше не викликає зауважень з боку водіїв. Задля перевірки якості виконаних робіт Служба колії КП "Дніпровський електротранспорт" направила майстрів на огляд стану колій через кілька тижнів після ремонту.

Оцінка їх технічного стану здійснюється за допомогою візуального огляду та вимірювань. Обов’язковій перевірці підлягають: стан рейок, рейкових скріплень, шпал, спецчастин, колійних облаштувань, дорожнього покриття, стиків, ширина колії, просідання і перекоси.

Також черговий по місту Олександр Лещенко перевірив роботу аварійних служб КП "Дніпровський електротранспорт".

У суботу аварійна бригада Служби колії виконує ремонт стрілочного переводу на вул. Академіка Белелюбського. Водії трамваїв повідомили, що з ним виникла проблема - час від часу стрілку заїдає. Аби усунути проблему, аварійна бригада очищує та замінює зношені елементи стрілочного переводу. Тим часом неподалік працює бригада аварійної служби контактної мережі - дріт трохи провис, тож його ремонтують та замінюють тросову систему.

Аварійні бригади Служби колії та аварійної служби контактної мережі працюють цілодобово. Їх головне завдання - забезпечити швидкий аварійний ремонт пошкоджених ділянок колії чи контактної мережі, аби робота трамвайних та тролейбусних маршрутів не була паралізована. У разі сходу вагону чи обриву контактної мережі аварійна теж одразу реагує та відновлює рух ділянкою. Заявки на ремонти подають диспетчери, водії та лінійні працівники. В середньому аварійні служби КП "Дніпровський електротранспорт" роблять по 5 виїздів на добу.

Також з потеплінням трамвайне полотно почало заростати травою. Її необхідно регулярно скошувати, чим займається Служба колії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з'явився графік роботи громадського транспорту Дніпра у суботу.