У Дніпрі офісний комплекс на Обручова матиме санітарно-захисні зони (Фото)

На містобудівній раді Дніпра завершено тривалий етап розгляду та погодження санітарно-захисних зон офісного комплексу на вулиці Обручова (замовник – ТОВ «Екопроект-КМ»). Вердикт - санітарно-захисним зонам бути, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на gorod.dp.ua.

Розроблений Архітектурною майстернею Аліпова проект цього комплексу раніше розглядався у рамках Концепції розвитку кварталу, обмеженого проспектом Яворницького та вулицями Сімферопольської, Селянський узвіз та Обручова.

За проектом на ділянці 0,41 га планується звести 9-поверховий офісний комплекс заввишки 26 метрів. Він буде розрахований на 316 співробітників та 216 відвідувачів, у ньому планується паркінг на 230 машин.

Під час розгляду проекту однією з головних проблем було зазначено відсутність проекту санітарно-захисних зон. А такий проект потрібен, оскільки новий об'єкт планується звести поруч із лінією залізниці.

І ось на містобудівній раді Михайло Аліпов повідомив:

Профільним підприємством завершено процедуру розробки таких зон. Для нашого об'єкту визначено 50-метрову санітарно-захисну зону та докладно обумовлено умови, що і як можна будувати з урахуванням цієї зони – в тому числі, і офісну будівлю. Ця методика може бути застосована для розробки таких зон для інших об'єктів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Унікальний квартал старовинних котеджів стане частиною нового ЖК Дніпра (Фото)