У Дніпрі оперативно омолодили дерево, яке загрожувало мешканцям будинку

У Дніпрі стартував сезон омолодження дерев. Це важлива процедура, яка дозволяє продовжити життя дерев і зробити їх більш безпечними для людей, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро ТВ.

Омолодження дерев проводиться за заявками громадян. У теплу пору року робити це заборонено, тому що це може призвести до їх пошкодження.

Одним із таких випадків стала заявка мешканки Дніпра Тетяни. Вона звернулася до Громради Дніпра з проханням омолодити дерево на вулиці Василя Сліпака, 50-а, гілки якого били по її вікнах.

Заявка Тетяни була розглянута і виконана в найкоротші терміни. Дерево було омолоджено, і гілки більше не загрожують мешканкам будинку.

Хочу висловити подяку за виконану роботу. У серпні зробила заявку на обрізання, омолодження дерева, а у листопаді вже виконали. Дякую за оперативну та якісну роботу, – написала Тетяна.

Скільки дерев омолоджують кожного року

За даними КП "Міськзеленбуд" Дніпровської міської ради, у 2022 році до міської ради надійшло 2 500 заявок на омолодження дерев. З них 2 250 заявок були виконані.

Найчастіше дніпряни звертаються з заявками на омолодження дерев, які:

  • перебувають у аварійному стані
  • мають гілки, які загрожують людям або будівлям
  • заважають руху транспорту або пішоходів

Омолодження дерев проводиться за рахунок коштів міського бюджету. Ця процедура дозволяє продовжити життя дерев і зробити їх більш безпечними для людей.

Як подати заявку

Заявку можна подати в електронному вигляді на сайті КП "Міськзеленбуд".

Заявку можна подати в паперовому вигляді в будь-якому відділенні КП "Міськзеленбуд".
У заявці необхідно вказати адресу дерева, яке потрібно омолодити, а також причину заявки.

Також раніше ми писали Циклон насувається на Дніпро: очікується хуртовина, ожеледь та мокрий сніг