Циклон насувається на Дніпро: очікується хуртовина, ожеледь та мокрий сніг

У зв'язку з переміщенням по території Дніпропетровської області активного південного циклону 26-27 листопада очікується ускладнення погодних умов, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

Так, 26 листопада протягом доби передбачаються значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Вночі та в кінці дня місцями оєеледь та налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця.

27 листопада - хмарно. Вночі помірний , вдень невеликий сніг. Сильна хуртовина, снігові замети. На дорогах ожеледиця. Утворення снігового покриву висотою 10-20 см.

Температура протягом доби 1-6 градусів морозу.

26-27 листопада прогнозують вітер силою 17-22 м/с.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення електропостачання, ускладення роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, на окремих ділянках доріг обмеження руху автотранспорту.

За повідомленням синоптиків, ускладнення погодних умов 26-27 листопада відповідає ІІ рівню небезпечності (помаранчевий).

гринчак

Про різку зміну погодних умов говорить і синоптик Наталя Діденко. За її словами, якщо сьогодні в багатьох регіонах спостерігається потепління - дощ, калюжі, то вже в неділю-понеділок наз знову накриє циклон. Він принесе мокрий сніг, вітер, налипання мокрого снігу. Повернення морозу синоптик обіцяє з вівторка.