У Дніпрі пенсіонери отримуватимуть щомісячну доплату. Кому скільки нарахують

Частина українських пенсіонерів отримуватимуть щомісячну доплату у сумі від 300 до 570 грн. Умовами для цього є вік старше 70 та виплати, які не перевищують 10340 грн. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Оbozrevatel.

Щомісячні компенсаційні виплати - це не нова ініціатива. Вона була запроваджена ще з 2020 року. ... Така виплата проводиться, якщо розмір пенсії, яку отримує людина, не досягає 10 340 грн, – пояснила перший заступник міністра соціальної політики України Дар'я Марчак.

Які передбачені виплати

  • Пенсіонери віком 70-75 років - до 300 грн. 
  • Пенсіонери віком 75-80 років - до 456 грн.;
  • Пенсіонери віком старше 80 років - до 570 грн.

Також Дар'я Марчак нагадала, що 1 березня в Україні було проіндексовано пенсії тих громадян, які отримують найменші виплати. Раніше вони не підлягали індексації.

Це крок стосується тих, чії пенсії прив'язані до прожиткового мінімуму, але переглядалися саме під час зростання прожиткового мінімуму.

На жаль, тенденція така, що в попередні роки прожитковий мінімум зростав набагато повільніше, ніж темпи індексації. Цього року, щоб виправити ситуацію з тим, що найменші пенсії зростали найповільніше, ці виплати були включені до індексації. ... Це торкнулося більше 4 млн осіб, - розповіла Марчак.

Раніше ми писали, як оформити пенсію онлайн у Дії. Покрокова інструкція.