У Дніпрі підопічні терцентру безкоштовно отримують гарячі обіди

У четвер, 4 травня, черговий по місту директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради Артем Нідєлько перевірив, як виконується доручення міського голови щодо забезпечення вразливих категорій населення гарячими обідами. До таких категорій входять особи поважного віку та люди з інвалідністю. Вони безкоштовно отримують обіди у відділах терцентру у всіх 8-ми районах Дніпра. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Ниделько

Готове харчування в терцентри привозить кейтерингова фірма. А вже тут порції розпаковують, підігрівають та подають підопічним. Меню кожного дня протягом тижня різне, але повністю продумане для того, аби забезпечити потреби людей в різних продуктах. Загалом обіди складаються з гарніру з м'ясною стравою, овочевого салату, хліба, чаю з цукром та печивом.

Пенсионеры едят

Видача обідів проходить у відділах терцентру у всіх районах Дніпра щоденно з понеділка по п’ятницю з 12 до 14 години. Також гарячі обіди доставляють підопічним додому, якщо вони самостійно не можуть дістатися до терцентру. Щоденно соціальні робітники розносять 2 081 порцію обідів для підопічних, які перебувають на обліку у відділенні "догляд вдома".

Горячее питание

"Загалом в день підопічні терцентрів отримують близько 5,8 тисяч гарячих обідів. Крім того, тут та в їдальнях отримують гаряче харчування внутрішньо переміщені особи, тож загалом більше 7,5 тисяч порцій отримують дніпряни в рамках соціального проєкту щодо забезпечення гарячим харчуванням найбільш соціально незахищені та вразливі категорії населення", - зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Допомога

Також ожного дня гарячими обідами забезпечуються понад 1 600 внутрішньо переміщенних осіб (ВПО). Вони отримують обіди щодня за двома адресами у місті:

  • вул. Хмельницького, 3 А (з 13 до 17 години);
  • вул. Моссаковського, 13 А (з 11 до 16 години).

Горячее питание

Отримати обіди ВПО можуть за спеціальними талонами. Для цього людина має звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації, написати заяву та додати документи – паспорт, довідку внутрішньо переміщеної особи та бути зареєстрованою у Дніпрі після 24 лютого 2022 року.

Еда бесплатно

У Дніпровській міській раді зазначають, що місто має можливість забезпечувати таким харчуванням до 2,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі безкоштовно годують одиноких осіб поважного віку і переселенців.