У Дніпрі побачили чубатих водяних птахів (фото)

Дніпряни, які прогулювалися біля озера Курячого, могли помітити незвичайних птахів з довгими шиями та чубчиками на головах. Це - пірникоза велика, або норець великий, - найбільший та найвідоміший представник сімейства пірникозових. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Пірникоза - птах розміром з крижня, з темним оперенням на спині та білим на череві. На голові у нього є характерний чубчик, який допомагає йому розрізати воду під час пірнання. Ці птахи чудово плавають і пірнають, завдяки чому отримали свою назву.

Пірникози гніздяться на прісноводних озерах, великих ставках з очеретяними берегами та плесах річок. У Дніпрі їх можна зустріти на озерах Курячому, а також на річці Дніпро.

Пірникози харчуються переважно дрібною рибою, личинками комах, ракоподібними та молюсками. Вони пірнають за здобиччю на глибину до 20 метрів і можуть затримувати дихання до 2 хвилин.

Пірникоза - цікавий та незвичайний птах, який прикрашає водойми Дніпра. Якщо вам пощастить його зустріти, не забудьте помилуватися його красою та грацією!

нир1нир2нир3

Цікаві факти про пірникозу:

Пірникози - моногамні птахи, які створюють пари на все життя.
Самець і самка разом будують гніздо з очерету та пір'я.
У кладці пірникози зазвичай буває 5-7 яєць.
Пташенята пірникоз з'являються на світ з пухом і вже через кілька годин після народження можуть плавати.

Бережіть природу та дбаймо про наших пернатих друзів!

Фото - Віталій Чуйко