У Дніпрі покажуть кінострічку «Довбуш»: коли стартує та де подивитись (відео)

У Дніпрі покажуть кінострічку «Довбуш» про карпатського героя-месника і ватажка опришків. Коли стартує показ та де подивитись у Дніпрі, розповів Євген Хорошилов – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на телеканал ДніпроTV.

Дійсно останнім часом якомога більше потрібно, враховуючи ситуацію, робити заходів, які гуртують українців, які певним чином працюють з націонал-патріотичним вихованням і ця стрічка якомога до часу, якщо можна так сказати. Вона дійсно вся просочена національним гуртуванням та колоритом. До Дніпра фільм везе один з найвідоміших українских прадакшинів - "Пронтофільм", який і зняв фільм "Довбуш", - зазначив Хорошилов.

У Дніпрі і в Україні з 24 серпня стартує широкомасштабний показ фільму.

Це практично всі відомі мережі кінотеатрів, які функціонують у Дніпрі і в Україні. 25 серпня в одному з кінотеатрів міста організатори планують розширений показ за участю головного режисера фільму Олеся Саніна та акторської групи. У глядачів буде змога не тільки переглянути це кіно, а й поспілкуватися з безпосередніми дійовими особами, яких вони побачать на екрані і тією групою, яка була ідеологом його створення, - сказав Хорошилов.

Фільм "Довбуш"

Він додав, що дуже багато сил та енергії було витрачено при підготовці цього фільму. Закінчили його знімати торік, певні події вплинули на його підготовку, але це хай лишиться сюрпризом для тих, хто прийде до кінотеатру.

Процеси героїзації тривають постійно, тому не виключено, що з'явиться стрічка і про героїв дніпровської землі, які боролися за незалежність, виборювали національну ідентичність дніпровського краю.

Ми знаємо, що є певні стрічки і про Данила Сахненка, Дмитра Яворницького, і Олександр Поль був героєм певних кінонапрацювань, але те, що нам пропонують колеги з "Пронтофільму", заслуговує уваги і я маю надію, що найближчим часом подібні кіноісторії будуть відзняті і в Дніпрі. Над цим ми певним чином вже працюємо, - повідомив Хорошилов.

 

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпропетровській області працює єдина у регіоні лісова пасіка (Відео)