Як у Дніпропетровській області працює єдина у регіоні лісова пасіка (Відео)

У Павлоградському районі Дніпропетровської області вже кілька десятиліть діє стаціонарна пасіка. Нині вона є єдиною на території регіону. На пасіці є 89 вуликів та кілька десятків тисяч бджіл. Подробиці - в ексклюзивному репортажі "Дніпровської панорами".

пасіка

Андрій Васильченко – бджоляр у другому поколінні. Його батько заснував пасіку у 1984 році. З дитячих років Андрій допомагав йому, а чверть століття тому сам очолив господарство.

пасіка

Батько купив бджіл, мені був один рік, коли він завів для влоасних потреб бджіл. так я й виріс на пасіці. Все життя провів на пасіці, - розповідає бджоляр Андрій Васильченко.

Своїй професії Андрій Васильченко присвячує весь час. У залежності від пори року виконує різні види робіт.

пасіка

Все літо я практично живу тут - на пасіці. Я тут і днюю, й ночую, тому що пасіку залишати у наш час небезпечно. встаєш і дивися: на кожному вулику є свої завдання, де замінити матку, де підставити вощину, й так минає весь день. Навесні - одна робота, влітку - інша. Навесні, в основному, йде заміна маток, формування нових відводків, перевіряю на хвороби, як працюють матки. Їх я вивожу сам, матеріал привожу з Європи, порода карніка, - розповідає бджоляр.

пасіка

Зі свого боку директор філії «Новомосковське лісове господарство» Петро Яловий зазначає, що у Дніпропетровській області, на жаль, пасіка Андрія Васильченка залишилась одна. Проте, у лісгоспі вірять, що ця ситуація зміниться.

пасіка

В лісовому господарстві у нас залишилася єдина пасіка, на жаль, тим більше в таких масштабах. Але, можливо, наш приклад візьмуть колеги й будуть розвивать, - говорить Петро Яловий, директор філії «Новомосковське лісове господарство».

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: 12-річний дніпрянин знімає стрес від війни плетінням браслетів, які він передає бійцям ЗСУ на фронт (відео)