У Дніпрі продовжують активно ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування (Фото)

Дніпро продовжує активно ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Муніципальна програма розроблена з ініціативи міського голови Бориса Філатова. Мешканці можуть за 25 % від вартості відремонтувати свій будинок. 75% коштів надає місцевий бюджет. За ремонт ліфтового обладнання жителі сплачують лише 10 %, решту 90 % сплачує муніципалітет. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпро ТВ.

Дніпро є чи не єдиним містом в Україні, де на програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більше ніж 50 млн грн. За 2023 рік департамент з питань самоорганізації населення міськради прийняв у роботу 406 заявок на ремонти за програмою співфінансування. На сьогодні вже виконано 307 різних видів ремонтів. У роботі нині 99 заявок.

0x0 (4)

Один із будинків, де роботи вже виконані, - це ОСББ «Рубіновий 12». Тут відремонтували міжпанельні шви на двох під’їздах дому.

"Проінспектувавши, переконався, що роботи виконано якісно. Вже закінчився прийом заявок на виконання ремонтів за програмою фінансування на наступний рік. Цього разу отримали рекордну кількість заявок – 591. Із них 183 –  на капітальний ремонт ліфтового обладнання, 38 – міжпанельних швів тощо", - прокоментував директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 5 жовтня чергує по місту.

0x0 (3)

Голова будинку ОСББ «Рубіновий 12» Галина Кириченко розповідає:

"Ремонтом міжпанельних швів задоволені. Його вже вкрай потребували, оскільки у квартирах від вологості почала з’являтися пліснява. А це вже небезпечно для здоров’я жителів. Це п’ятий за рахунком ремонт у рамках міської програми співфінансування. У попередні роки нам замінили труби опалення у підвалі, електромережі із щитовою, зробили індивідуальний тепловий пункт. Торік відремонтували покрівлю. На усі ці види робіт на наш будинок було виділено більше ніж 1 млн грн. Це колосальна сума, яку ми, мешканці, збирали б дуже довго. Тому вдячні, що є така муніципальна програма, що допомагає виконувати різні ремонти. На наступний рік теж подали заявку. Цього разу – на ремонт ліфтового обладнання".

Закінчили ремонт за програмою співфінансування і у будинку ОСББ «Робоча 73». Тут відремонтували покрівлю загальною площею понад 600 квадратних метрів.

0x0 (1)

"У цій багатоповерхівці покрівля була вже аварійною. Мешканці звернулися до голови ОСББ щодо протікання даху. У свою чергу вона подала заявку до нашого департаменту на усунення аварійності. Прийняли її у роботу і виконали ремонт. Тепер на цій багатоповерхівці цілком нова м’яка покрівля", – зазначив Святослав Ткаченко.

0x0

Голова згаданого ОСББ Наталія Зікрань додає:

"Усе якісно зробили і доволі швидко – упродовж місяця. Раніше за програмою співфінансування зробили систему опалення. А на наступний рік подали заявку на ремонт електромереж. Як добре, що є така допомога від міста!".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як у Дніпрі готуються до ймовірних відключень.