У Дніпрі розвивають цифрову систему єдиного міського реєстру

Розвивати  цифрову систему єдиного міського реєстру, впроваджувати міські цифрові сервіси. Таке доручення профільним службам дав міський голова Борис Філатов. 21 квітня директор департаменту інформаційних технологій міськради Андрій Пригожин перевірив виконання доручення мера, завітавши до одного з управлінь соціального захисту. Тут нині фахівці в тестовому режимі працюють із цифровою системою, яка допомагає оперативно обробляти необхідну інформацію і вносити її до єдиного міського реєстру. А відтак — містяни отримують усі необхідні послуги якісно та швидко, повідомляє Дніпровська панорама.

У Дніпрі розвивають цифрову систему єдиного міського реєстру (фото)

«Цього року наш департамент створив та запустив два великі реєстри — внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від ворожих ракетних обстрілів. На цьому не зупиняємося, і нині в тестовому режимі запускаємо єдиний соціальний реєстр, де будуть отримувачі понад 100 соцпослуг, які надає місто. Це буде єдина база, завдяки якій можна буде відстежувати своєчасність надання тієї чи іншої послуги. Працівники управлінь соцзахисту мають змогу максимально швидко працювати із мешканцями Дніпра та ВПО, оформлювати заявки, надавати відповідні соцпослуги», — підкреслив Андрій Пригожин. 

У Дніпрі розвивають цифрову систему єдиного міського реєстру (фото)

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав комунальне підприємство «єДніпро», перевіривши виконання доручення очільника Дніпра щодо популяризації IT-індустрії серед молоді, залучення її до роботи у міських структурах. 

Із 27 березня студенти дніпровського університету IT-STEP проходили навчальну практику на базі згаданого комунального підприємства. Сьогодні відбувся випуск першого потоку стажерів.

За словами Андрія Пригожина, місто зробило велику ставку на популяризацію IT-індустрії, і практика студентів фахових вишів у комунальних закладах, підприємствах міськради є гарним цьому підтвердженням.

 

«Міська влада Дніпра активно популяризує IT-напрям, зокрема й серед молоді. У рамках підписаного меморандуму для студентів згаданого вишу у комунального підприємства «єДніпро» є відповідний простір, аби кожен, хто проходить тут практику, міг себе проявити. Молоді люди приходять зі знаннями, новими ідеями. Це перспектива їхньої роботи та подальшої кар’єри саме у Дніпрі, не виїжджаючи до столиці чи за кордон», — додав Андрій Пригожин.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі розшукують 20-річного Андрія Бессонова.