У Дніпрі створилися кілометрові черги на СТО через прогнози на сніг (відеофакт)

У Дніпрі через прогнози синоптиків про сніг, який очікується в місті в найближчі дні, створилися кілометрові черги на станціях техобслуговування. Більшість автовласників ще не перевзули свої автомобілі на зимову гуму, повідомляє Дніпровська панорама.

Я сьогодні зранку вирішив, що пора перевзувати машину на зимову гуму. Подивився прогноз погоди, а там сніг. Я не хочу, щоб мене застала погода зненацька, — розповів один із автовласників, який стояв у черзі на СТО.

На багатьох станціях техобслуговування в Дніпрі сьогодні оголосили «форсаж». Працівники працюють у посиленому режимі, щоб встигнути перевзувати всі автомобілі, які до них звернулися.

Ми працюємо з сьомої ранку, а вже близько обіду у нас утворилася черга з кількох десятків автомобілів. Такого ми давно не бачили, — розповів працівник однієї зі станцій техобслуговування.

Вартість перевзування автомобіля на зимову гуму в Дніпрі варіюється від 500 до 1000 гривень.

Синоптики прогнозують, що сніг у Дніпрі випаде в ніч із 22 на 23 листопада. Очікується, що сніг буде йти протягом усієї ночі та ранку. На дорогах можливе утворення ожеледі.

Автовласникам, які ще не перевзули свої автомобілі на зимову гуму, радять це зробити в найближчі дні.

Поради автовласникам

Варто зазначити, що перевзування автомобіля на зимову гуму — це не лише обов'язкова вимога законодавства, а й важлива вимога безпеки. Зимова гума забезпечує кращу зчеплення з дорожнім покриттям, що знижує ризик заносів та аварій.

Перед тим, як перевзути автомобіль на зимову гуму, варто перевірити стан покришок. Якщо покришки старі або мають пошкодження, то їх краще замінити на нові.

Також варто перевірити тиск у шинах. Тиск у шинах повинен відповідати рекомендаціям виробника автомобіля.

Після перевзувань на зимову гуму варто пригальмувати кілька разів, щоб покришки «встали» на дорогу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Перший сніг випав на Дніпропетровщині