У Дніпрі судитимуть українського прикордонника, який втік воювати на боці "днр"

У Дніпрі судитимуть прикордонника, який у березні 2022 року втік з місці служби у Маріупольському районі вступив до незаконних збройних формувань так званого "мвд днр" й приймав участь у бойових діях на на боці так званої "днр". Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Спеціалізовану прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

зрадник1

У червні 2023 року зрадник під час боїв потрапив у полон українських захисників, в районі селища Нескучне на Донеччині. Проти нього відкрили кримінальну справу. До суду вже скерований обвинувальний акт за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

Слідством встановлено, що в березні 2022 року інспектор прикордонної служби самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України у Маріупольському районі, Донецької області.
Він добровільно вступив до незаконних збройних формувань так званого « мвд днр» , та приймав безпосередню участь у збройній агресії рф, приймаючи участь у бойових діях на боці збройних формувань «днр», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Нагадаємо, раніше ми писали, що На Дніпропетровщині затримали російського «крота» у лавах ЗСУ.