У Дніпрі та області в листопаді заборонили ловити рибу

Заборона триватиме до початку нерестового періоду. У Дніпрі та області з 1 листопада ввели в дію заборону на заборону рибальства. Про що йдеться мова, та що таке зимувальні ями и де все ж таки можна буде ловити рибу, повідомляє Дніпровська панорама.

Із 1 листопада 2023 року в більшості українських водойм починається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку нерестового періоду. За недотримання норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків.

Де можна ловити рибу

Риболовля в цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з-під льоду. У разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавцевими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної приманки. Загальна кількість гачків на них не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку. Також забороняється використання знарядь лову, оснащених гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм.

скрин

Подробиці читайте тут

Нагадаємо, раніше ми писали

На заздрість всім. На Дніпропетровщині рибалка витяг з Самари трофей, на який довго чекав (фото, відео)