У Дніпрі в одній з найбільших лікарень оновили відділення кардіології, де роблять складні операції

Попри повномасштабну війну Дніпро продовжує оновлювати свої лікарні, адже якісний та комфортний медичний простір для людей є пріоритетом. На цьому наголошує мер Борис Філатов. Так в одній з найбільших міських лікарень зробили комплексний ремонт відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, де лікарі діагностують та лікують серцево-судинні захворювання. Тут оновили холи та палати, а також вбиральні й території роботи персоналу. Усе відповідає вимогам доступності, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

ремонтт2

Водночас у відділенні є рентген-операційний блок та сучасний ангіографічний апарат нідерландського виробника, що дозволяє точно та детально вивчати судини. За останній час лікарі врятували життя понад 300 пацієнтів, зробивши близько 260 складних внутрішньосудинних втручань.

«Основна кількість хворих прибуває до нас по швидкій допомозі. Це ургентні пацієнти, які майже одразу направляються в операційну. А потім у цьому відділенні вони проходять реабілітацію. Операції унікальні, бо потребують спеціального обладнання — ангіографа. До нього мають бути спеціальні інструменти — тонкі, вартісні. У нас це є», — наголошує завідувач відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Ігор. 

Маючи сучасне обладнання, лікарі проводять стентування судин голови та шиї — включно із сонними та хребтовими артеріями, і видаленням тромбів при гострих порушеннях мозкового кровообігу. Також тут лікують пацієнтів із кровотечами внутрішніх органів.

ремонтт1

Мер Дніпра Борис Філатов наголосив: медичний простір міста зміцнюють не лише ремонти та нове обладнання лікарень, а й професійність колективів, до яких залучають і молодих фахівців. «Розвиток медичного простору — це не лише стіни та обладнання. Це також і професійні колективи. Хотів би сказати, користуючись з нагоди, слова подяки. Тому що, коли ти дивишся на колектив, де працюють хлопці та дівчата до 30 років чи трохи старші, — це майбутнє і нашого медичного простору, і міста», — зазначив Філатов.