У Дніпрі в яхт-клубі "Січ" зацвіла красуня півдня (Фото)

У Дніпрі в яхт-клубі "Січ" почав квітувати бобовник "Золотий дощ" або ж карагана древовидна. Українські садівники називають його гліцинія жовта, за подібність квітів до гліциній-ліан. Красуню півдня в нашому місті сфотографував фотокореспондент Валерій Кравченко, передає Дніпровська панорама.

Цвітіння бобовника — видовище особливе. Воно починається тоді ж, коли стартує і ріст листя, впродовж трьох тижнів перетворюючись на головну окрасу саду. Золотисто-яскраво-жовті, особливі губчасті квіти зібрані на сріблястих тонких квітконіжках в довгих, до 40 см, щільних, гроновидних пониклих китицях. У своїй масі вони справді нагадують золотий дощ.

Після цвітіння бобовники продовжують дивувати. На місці багатоквіткового суцвіття формуються китиці плодів — лінійних бобів довжиною до 9 см з особливою бурою опушкою. Стручки, що звисають поміж листям, прикрашають сад довго, поступово розтріскуються і дивують закрученою формою.

Важливо!

Бобовник — отруйна рослина, небезпечна для дітей та домашніх улюбленців.

квітує бобовник

квітує бобовник

квітує бобовник

квітує бобовник

квітує бобовник

квітує бобовник

Нагадаємо, раніше ми писали: Сто відтінків яскраво-червоного. У Дніпрі розкинулась алея прекрасних тюльпанів (фото, відео)