У Дніпрі відкрили нове укриття на 150 квадратних метрів, яке відповідає усім нормам

У Дніпрі на вул. Робочій, 168 відкрили нове укриття. Воно розташоване у приміщенні комунальної власності житлового будинку ОСББ. Проєкт реалізували завдяки співпраці міської влади з Європейським Союзом та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН). Ремонт та облаштування укриття вартістю близько 105 тис. доларів профінансувала ПРООН. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро ТВ.

нове укриття у Дніпрінове укриття у Дніпрі8нове укриття у Дніпрі7

Укриття площею 150 квадратних метрів розраховане на трохи більше ніж 100 осіб. Воно цілком доступне для містян. У приміщенні зробили потужну систему вентиляції, освітлення, зокрема й аварійне, замінили всі мережі та комунікації. Також зробили і санвузли, цілком пристосовані для осіб із інвалідністю. Приміщення укриття поділили на зони, де можна відпочити, поїсти, а дітям - погратися. Також є медичний куточок.

Це один із наших гуманітарних проєктів щодо облаштування укриттів. Це важливо у нинішній час. Це безпека, оскільки у таких місцях люди можуть врятуватися. Комплексний ремонт цього укриття тривав упродовж пів року. Зроблено й облаштовано все якісно. Тож це такий подарунок місту, його мешканцям.  Окрім Дніпра, такі проєкти реалізували ще у Києві, Одесі, Запоріжжі, – прокоментував керівник проєкту ПРООН Ігор Кістеньов-Кавказький.

Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара подякував міжнародним донорам, усім, хто долучився до облаштування укриття.

Усередині все гарно зроблено, зокрема й санвузли, душ, кімнати для відпочинку, прийому їжі, ігрова. А ще тут сучасна система вентиляції, що дуже важливо. Цим укриттям можуть користуватися під час повітряних тривог не лише мешканці цього будинку, а й усі інші. Вдячні партнерам і просимо жителів берегти те, що зроблено для них, - підкреслив Олександр Санжара.

нове укриття у Дніпрі5нове укриття у Дніпрі4нове укриття у Дніпрі2нове укриття у Дніпрі1

Нагадаємо, раніше ми писали, що черговий по місту перевірив пункт незламності у Дніпрі та як проходять лекції та культурні заходи для слухачів УТВ.