У Дніпрі збудують сучасну лікарню. Відомі перші подробиці

У Дніпрі працівники комунального закладу позашкільної освіти «Міський палац дітей та юнацтва», батьки вихованців закладу разом з архітекторами, представниками забудовника провели обговорення щодо будівництва нової лікарні поблизу Палацу дітей та юнацтва, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на пресслужбу міськради.

Як зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла, серед іншого батьків цікавило питання безпеки, зокрема й щодо прибирання недобудови поруч, а також організація доступу вихованців до палацу під час будівництва лікарні.

Доведеться тимчасово змінити проїзд до закладу, благоустрій. Перевага будівлі палацу у тому, що маємо декілька входів/виходів. Головне, що наш заклад залишається працювати, а відтак — діти продовжуватимуть його відвідувати. Попередньо вже була низка зустрічей з архітекторами проєкту, під час яких відстоювали доступність до нашого закладу позашкільної освіти. Це для нас було ключовим. Урешті, побажання наші врахували. І ми це побачили при візуалізації проєкту, — розповіла Дар’я Біла. 

Водночас директорка Міського палацу дітей та юнацтва Альона Шульга зазначила:

Нас ознайомили з планом забудови. Також проговорили, як буде організовано пересування територією нашого закладу під час та після закінчення будівництва. Зелені насадження, а саме блакитні ялинки, які є окрасою палацу, будуть обов’язково збережені. Збережено також буде і заїзд на територію, пожежні гідранти. Головне, уся нинішня територія залишається за Палацом дітей та юнацтва. 

У дніпрянки Інни Скрибунової Палац дітей та юнацтва відвідують її діти. Вона зазначила:

Звісно, батьки турбуються, аби було безпечно на території закладу під час будівництва. Нам усе розповіли, детально пояснили, як все проходитиме. Тому ми спокійні.

Нагадаємо, раніше ми писали: Філатов: «Дніпро продовжує оновлювати ліфти у багатоповерхівках. Профільні служби мають на це чітку вказівку»