У Дніпрі злочинці привласнили нерухомість померлих на 10 мільйонів (Фото)

У Дніпрі судитимуть вісьмох учасників злочинної організації, які з червня 2021 по серпень 2022 року привласнили нерухомість померлих на 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Підробка документів

Як було встановлено слідством, учасники злочинної групи з червня 2021 по серпень 2022 років оформлювали на підставних або неіснуючих осіб квартири у Дніпрі. Ця нерухомість раніше належала померлим людям і не була оформлена як спадщина належним чином.

Паспорти України

При цьому злочинці використовували підроблені документи, які виготовляли на орендованій квартирі. Після цього нерухомість продавали, а гроші, отримані від продажу майна, учасники злочин привласнювали та розподіляли між собою. Всього таким чином вони заволоділи правом власності на 9 квартир померлих громадян. За їх продаж шахраї отримали понад 10 млн грн.

Долари США

Суд наклав арешт на особисте нерухоме майно обвинувачених, а також на деякі незаконно відчужені квартири потерпілих. До суду прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно керівника та сімох учасників злочинної організації за фактами шахрайського заволодіння об'єктами нерухомості та підроблення документів (ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі виник новий вид шахрайства на оренді квартир.