У Дніпро увірветься африканська спека. Синоптики назвали дату, коли чекати на опади

В Україні на вихідних, 1 та 2 липня, очікується суттєве підвищення температурних показників за рахунок надходження на територію країни спекотної повітряної маси субтропічного походження. Особливо спекотно буде в центральних та південних областях, де стовпчики термометрів встановляться біля позначки +30, а на крайньому півдні повітря прогріється до +35 градусів. Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє Дніпровська панорама.

У західних та північних областях температура буде трохи нижчою за рахунок дощів, які пройдуть у цих регіонах. Так, у суботу на заході та півночі температура повітря в нічний час доби становитиме +11...+17, вдень на заході +20...+25, на півночі +25...+30 градусів. У центральних та південних областях температурні показники вночі коливатимуться в межах +13...+20, вдень +26...+33 градуси На сході вночі +11...+16, вдень +23...+28 градусів. У неділю температурне тло ще підвищиться на кілька градусів по всій країні. Найспекотніше буде в центрі та на півдні - до +33...+34 градусів у денний час доби.

У свою чергу синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що 1 липня дощі можливі на півночі Лівобережжя, а також у східних та західних областях. На решті території без опадів. 2 липня опади очікуються у західних, північних та Харківській областях, а також у Закарпатті та Прикарпатті. Вітер північно-західний із переходом південно-західний, 5-12 м/с.

Нагадаємо, раніше ми писали: Макушка літа. Чому сьогодні не можна хвалитися досягненнями та витрачати багато грошей