У Кам'янському знищують історичний район міста (фото)

У Кам'янському розпродують історичні будівлі та закочують до асфальту бруківку 19-го століття, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на 49000.

Масштабна реконструкція міської психіатричної лікарні, яку затіяв мер Андрій Білоусов, спричинила цілу низку знищення історичних пам'яток міста у Верхній колонії. Стародавню бруківку, якою викладено дорогу на вулиці Архівній та Коваленка, вирішили поховати під шаром асфальту, мотивуючи це ремонтом дорожнього полотна. Варварськи було знесено й паркан, який збудували навколо лікарні у 40-х роках 20-го століття.

Метастази реконструкції досягли і Верхню колонію. На початку це була руйнація будинку на вул. Прохідний глухий кут. Тепер знищено металеву огорожу, яка захищає колишнє дитяче відділення психіатричної лікарні. Цей паркан був встановлений німецькими військовополоненими в середині 40-х років і надавав неповторного шарму вулиці Інститутській та Архівній. Будівля, що реконструюється, була побудована в 1916-17 рр.. як реабілітаційний центр для поранених Першої світової війни», - розповів відомий історик, член Національного товариства краєзнавців України Олександр Слоневський.

Крім того, на продаж виставили архітектурну пам'ятку – будівлю колишньої сірководневої лікарні на вулиці Соборній. Об'єкт культурної спадщини оцінили лише у 4 мільйони гривень. Зазначимо, що будівля лікарні розташована в історичній частині міста Кам'янське та є пам'яткою містобудування та архітектури місцевого значення (охороняється державою). Що з ним трапиться, коли воно потрапить до приватних рук, — питання відкрите.

Схоже, що історія міста зовсім не цікавить мера Білоусова, адже воно не тільки ніяк не перешкоджає руйнуванню історичної спадщини Кам'янського, але й бере активну участь у цьому.

У Кам'янському

У Кам'янському

У Кам'янському

У Кам'янському

Нагадаємо, раніше ми писали

Бійці тероборони Дніпра показали, як окупанти втекли з поля бою, кинувши свого піхотинця