У магазині таких не купите. Як приготувати смачні шоколадні пряники
Хто ж не ласий на домашню випічку? Адже запашні пряники, що просто тануть у роті, чарують навіть найвибагливіших ласунів. Завдяки цьому рецепту шоколадних пряників ви зможете створити справжній кулінарний шедевр, який стане окрасою вашого столу. Як приготувати смачні шоколадні пряники, рецептом поділиться Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
Для тіста:
Молоко – 200 мл
Борошно – 350 г
Цукор – 220 г
Рослинна олія – 35 г
Яєчний жовток – 1 шт.
Какао-порошок – 50 г
Розпушувач – 15 г
Сода – щіпка
Сіль – щіпка
Прянощі – за вашим смаком та забажанням.
Для глазурі:
Яєчний білок – 1 шт.
Цукрова пудра – 100-150 г
Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
Приготування:
Змішайте просіяне борошно та цукор. Додайте гаряче молоко, помішуючи вінчиком. Залиште масу охолонути.
Додайте олію, жовток, сіль, какао, розпушувач, соду та добре перемішайте.
Поступово додайте борошно, замішуючи липке тісто.
Відділіть частину тіста, обсипте борошном. Розкачайте пласт товщиною 8 мм, виріжте пряники.
Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 10 хвилин.
Для глазурі змішайте цукрову пудру, білок і лимонний сік.
Змочіть пряники в глазурі, викладіть на деко, застелене пергаментом.
Залиште в теплій духовці до застигання глазурі.
Нагадаємо, раніше ми писали
Найніжніший пиріг 4 склянки. Його печуть уже всі мої сусідки мало не щодня