Найніжніший пиріг 4 склянки. Його печуть уже всі мої сусідки мало не щодня
Такий ніжний і пишний пиріг на кефірі із манною крупою стане для вас паличкою-виручалочкою, коли хочеться смачної здоби, але немає бажання стояти біля плити. Основні продукти беремо по склянці. Смачний рецепт розповість Дніпровська порадниця.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, цукор, манна крупа та молоко по 1 склянці;
- сіль щіпка;
- яйця, 2 шт.;
- олія вершкове, 50 г;
- борошно, 150 г;
- розпушувач, 1 пакетик;
- пудра цукрова, 100 г;
- сік половини лимона.
Процес приготування
Для вимірювання обсягу використовуємо склянку 250 мл.
Змішуємо кефір, манну крупу, яйця, цукор, розтоплене вершкове масло. Залишаємо масу набухати, періодично перемішуючи.
Додаємо борошно, що просіює, сік лимона, вимішуємо.
Форму застилаємо пергаментом, змащуємо шматочком вершкового масла|мастила| і викладаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 50 - 60 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою.
Теплим молоком поливаємо пиріг у формі та залишаємо остуджуватись у формі.
Цукрову пудру змішуємо з лимонним соком і цією глазур'ю змащуємо пиріг зверху.
М'яке та ніжне, лимонне диво просто відмінно підходить до чашки міцного та ароматного чаю. У саме тісто ви також можете додати замість ваніліну цедру лимона або використовувати корицю як ароматну добавку, а зверху не змащувати глазур'ю, а обсипати пудрою з корицею.
Нагадаємо, раніше ми писали
Сосиски у картопляній шубі. Так смачно ви ще ніколи не їли (відео)