У Польщі пройшла міжнародна виставка "Rebuild Ukraine". Дніпро презентував перспективи громади у повоєнному розвитку України

Міжнародна виставка "Rebuild Ukraine" у Польщі об’єднала понад 500 делегатів – урядовців ЄС, європейські фінансові інституції, представників бізнесу. Мета – залучення приватних інвестицій для відновлення України. Дніпро представив потенціал громади на цій міжнародній виставці з відбудови країни після війни. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

Під час дводенної роботи було проведено десятки панелей, виставок та обговорень щодо майбутнього економічного та індустріального розвитку України.

Майже всі іноземні партнери вважають головною складовою у відбудові нашої країни тісну співпрацю інвесторів саме з місцевим самоврядуванням. Адже у громадах  краще знають свої комунальні, соціальні, освітні проблеми та шляхи їх вирішення.

Польща 2023

Саме на цьому наголошує і міський голова Дніпра Борис Філатов, бо вбачає місцеве самоврядування ключовою одиницею у взаємовідносинах з іноземними партнерами. Тому вже зараз у кейсі Дніпра є напрацювання щодо подальшої роботи з кількома найпотужнішими європейськими містами. І роботу в цьому напрямі команда Філатова продовжує.

Rebuild Ukraine

У Варшаві дніпровську делегацію очолював заступник міського голови Дніпра Володимир Міллер. Серед 26 громад, що взяли участь у заході, лишень Дніпро був запрошений до участі у панелі FitForUkraine. І громада Дніпра викликала неабияку зацікавленість європейських виробників, підрядників, інвесторів та фінансових організацій. Попри давні партнерські відносини нашого міста з Чехією, Німеччиною, свій інтерес проявили й представники бізнесових і урядових організацій Фінляндії.

Володимир Міллер

"Велика вдячність урядовому офісу із залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» за надану довіру. Для нас це велика честь. Бо Дніпро це потужне і сучасне місто із сильною командою. Підвалини майбутнього економічного й індустріального розвитку потрібно закладати вже зараз. Доведено, що Дніпру довіряють європейські фінансові інституції, тому місто буде мати європейських бізнес-партнерів. Бо місцеве самоврядування – базова організаційна одиниця, яку іноземні організації розглядають як потенційного партнера", – наголосив заступник мера Дніпра Володимир Міллер.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що мер Дніпра Філатов увійшов до списку 100 українських лідерів, що роблять внесок у перемогу та розбудову державності.