У трьох кілометрах від окупанта: як живе прифронтовий Зеленодольськ (фото, відео)

Зеленодольськ ще з перших днів війни потерпає від ворожих обстрілів чи не найбільше в Дніпропетровській області, пише Дніпровська панорама. Адже окупанти усього в 3 кілометрах від міста.

Мешканці міста вже навчилися розрізняти звуки артилерії та розуміють де наші, а де вороги. У місті зруйновані чи пошкоджені школи, поштове відділення, спортивний комплекс, парк, житловий та приватний сектори. Більше шестиста квартир та семисот будинків у громаді зазнали ушкоджень, п’ять — знищені повністю. Однак, не дивлячись на майже постійні обстріли, інфраструктуру у Зеленодольську лагодять протягом доби.

Четверо мешканців міста загинули від "прильотів", ще троє - підняли касетні снаряди, загалом 13 людей буди поранені. 

- Летить щодня по всьому місту, - каже міський голова Дмитро Невеселий. - Немає жодного клаптика Зеленодольську, який би не зазнав обстрілів. 
 

зеленодольск2

У ліцеях міста вибиті шибки, посічені вікна. У напівпорожніх будівлях чергують технічні працівники та кухарі, що готують для переселенців. З майже повністю зруйнованої пошти також евакуювали співробітників. Поштарям надали нове тимчасове приміщення.

почта зеленодольск

Попри те, що Зеленодольськ вважається прифронтовим містом, тут свій прихисток знайшли майже 2000 переселенців з Херсонщини, Харківської та Київської областей. Внутрішньо переміщеним особам допомагають пристосуватися до нових умов проживання волонтери гуманітарного штабу — окрім продуктів харчування, медикаментів та одягу, тут надають кваліфіковану психологічну підтримку.

 

За матеріалами Прихист

Раніше ми повідомляли: Окупанти обстріляли житлові квартали Нікополя: є постраждалі