У Жовтих Водах під час відпустки зупинилось серце солдата Романа Кононенка

На жаль, Жовтоводська громада втратила ще одного захисника. Та цього разу військовослужбовця забрала не ворожа куля чи артобстріл, а гостра серцева недостатність. 56-річний старший солдат Роман Кононенко помер удома, перебуваючи у відпустці. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Захисник народився 1 травня 1967 року у м. Южно-Сахалінськ. У ранньому дитинстві сім’я переїхала до Запоріжжя. Далі були навчання у школі та Запорізькому ПТУ № 15 за спеціальністю «Електрогазозварювальник», два роки строкової військової служби.

У 1999 році Роман переїхав до Жовтих Вод, зустрів своє кохання та створив сім’ю. Його трудовий шлях пов'язаний із «Південним радіозаводом» та «Північним ГЗК».
Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, повернувся з-за кордону, де працював останні роки, та пішов захищати Україну. До лав ЗСУ став 17 березня 2022 року.

Служив водієм-електриком, пройшов найзапекліші бої на Запорізькому та Донецькому напрямках, мав статус УБД. Та, на жаль, мужнього захисника забрала гостра серцева недостатність. Сталося це 22 січня вдома, під час відпустки.

Для своїх рідних та близьких Роман назавжди залишиться відважним воїном, люблячим батьком та чоловіком, надійним другом та побратимом, доброю, щирою, авторитетною, товариською та шанованою людиною.

У захисника залишилися дружина Катерина та сестра Людмила.

Прощання із Романом Кононенком відбудеться завтра, 25 січня, о 10:00 біля пам’ятника Героям визвольної війни українського народу 1648-1654 років.
Щирі співчуття рідним і близьким! Вічна слава та пам'ять полеглому Герою!

Редакція сайту Дніпровська порадниця висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя...