Улюблений пиріг-чизбургер. Можна готувати вдома хоч щодня. Покроковий рецепт

Чи знаєте ви про те, що гамбургери та чизбургери можна готувати вдома, причому це буде не гірше, ніж у фаст-фуді, але в рази дешевше? Якщо вас зацікавила ця ідея, залишайтеся з нами, і ми розповімо вам, як приготувати смачні чизбургери, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

Тісто

  • молоко 180 мл
  • сухі дріжджі 1 пакетик (11 гр)
  • цукор 1 ч.л.
  • яйце 1 шт
  • сіль 1 ч.л.
  • олія 2,5 ст.л
  • пшеничне борошно нд 300-350 гр

Начинка

  • яловичий фарш 500 гр (пробувала свинячий, не те)
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • солоні огірки 3-5 шт (залежить від розміру)
  • твердий сир (у мене голландська) 200 гр
  • кетчуп 6 ст.л
  • сіль, перець-за смаком
  • олія (для смаження) 2 ст.л

Змащування пирога та посипання

  • молоко 1 ст.
  • кунжут білий 1 ст.л

домашній чизбургер

Покрокове приготування:

Молоко підігріваю, переливаю в миску. У молоко всипаю дріжджі, цукор та 1 ст.л. борошна із загальної норми. Добре перемішую та залишаю на 10-15 хвилин для закваски. Повинна утворитися пінна шапочка.

У готову опару вбиваю яйце, додаю сіль та олію (без запаху). Вміст миски збиваю віночком чи вилкою.

Поступово додаючи|добавляти| муку|борошно|, починаю замішувати тісто. Залежно від борошна, кількість може змінюватись. У мене сьогодні увійшло 320 грн. Борошно радять просівати, але цього ніколи не роблю.

Тісто має бути м'яким, але відставати від рук.

Я замішую прямо в мисці, не виймаю.

Після замішування накриваю рушником і ставлю в тепле місце на 1 годину.

Поки тісто відпочиває, готую начинку.

Сковороду добре прогріваю, наливаю олію та викладаю фарш. Розбиваючи грудочки, обсмажую фарш на середньому вогні до повного випаровування рідини, після чого вмикаю вогонь на максимум і постійно помішуючи, смажу ще 2 хвилини. Сіль і перець додаю всередині процесу, коли фарш вже сірий, але рідина ще не повністю випарувалася.

Сковороду залишаю остигати.

Цибулю чищу і ріжу максимально дрібними кубиками.

Коли тісто підійшло, а начинка охолола, беру круглу роз'ємну форму і починаю збирання пирога.

Тісто поділяю на 2 частини в пропорції 1/4 та 3/4. Більшу частину розкочую і кладу у форму, формуючи дно та боки пирога. На тісто викладаю фарш. Потім кетчуп (у мене Heinz, у нього чистий смак без сторонніх добавок та чудова консистенція). Потім викладаю шар цибулі. Наступний шар – це кільця огірків (я ріжу максимально тонко). Останній шар-сир, натертий на великій тертці.

Меншу частину тіста розкачую та накриваю пиріг.

Защипую краї так, щоб борти були трохи внахлест на серединку.

Змащую молоком, посипаю кунжутом і відправляю в духовку, попередньо розігріту до 180⁰ на 30-40 хвилин.

Смачного!

домашній чизбургер

Нагадаємо, раніше ми писали: Як надовго позбутися пилу в будинку. Простий бабусин рецепт