Улюблений пиріг-чизбургер. Можна готувати вдома хоч щодня. Покроковий рецепт
Чи знаєте ви про те, що гамбургери та чизбургери можна готувати вдома, причому це буде не гірше, ніж у фаст-фуді, але в рази дешевше? Якщо вас зацікавила ця ідея, залишайтеся з нами, і ми розповімо вам, як приготувати смачні чизбургери, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
Тісто
- молоко 180 мл
- сухі дріжджі 1 пакетик (11 гр)
- цукор 1 ч.л.
- яйце 1 шт
- сіль 1 ч.л.
- олія 2,5 ст.л
- пшеничне борошно нд 300-350 гр
Начинка
- яловичий фарш 500 гр (пробувала свинячий, не те)
- цибуля ріпчаста 1 шт
- солоні огірки 3-5 шт (залежить від розміру)
- твердий сир (у мене голландська) 200 гр
- кетчуп 6 ст.л
- сіль, перець-за смаком
- олія (для смаження) 2 ст.л
Змащування пирога та посипання
- молоко 1 ст.
- кунжут білий 1 ст.л
Покрокове приготування:
Молоко підігріваю, переливаю в миску. У молоко всипаю дріжджі, цукор та 1 ст.л. борошна із загальної норми. Добре перемішую та залишаю на 10-15 хвилин для закваски. Повинна утворитися пінна шапочка.
У готову опару вбиваю яйце, додаю сіль та олію (без запаху). Вміст миски збиваю віночком чи вилкою.
Поступово додаючи|добавляти| муку|борошно|, починаю замішувати тісто. Залежно від борошна, кількість може змінюватись. У мене сьогодні увійшло 320 грн. Борошно радять просівати, але цього ніколи не роблю.
Тісто має бути м'яким, але відставати від рук.
Я замішую прямо в мисці, не виймаю.
Після замішування накриваю рушником і ставлю в тепле місце на 1 годину.
Поки тісто відпочиває, готую начинку.
Сковороду добре прогріваю, наливаю олію та викладаю фарш. Розбиваючи грудочки, обсмажую фарш на середньому вогні до повного випаровування рідини, після чого вмикаю вогонь на максимум і постійно помішуючи, смажу ще 2 хвилини. Сіль і перець додаю всередині процесу, коли фарш вже сірий, але рідина ще не повністю випарувалася.
Сковороду залишаю остигати.
Цибулю чищу і ріжу максимально дрібними кубиками.
Коли тісто підійшло, а начинка охолола, беру круглу роз'ємну форму і починаю збирання пирога.
Тісто поділяю на 2 частини в пропорції 1/4 та 3/4. Більшу частину розкочую і кладу у форму, формуючи дно та боки пирога. На тісто викладаю фарш. Потім кетчуп (у мене Heinz, у нього чистий смак без сторонніх добавок та чудова консистенція). Потім викладаю шар цибулі. Наступний шар – це кільця огірків (я ріжу максимально тонко). Останній шар-сир, натертий на великій тертці.
Меншу частину тіста розкачую та накриваю пиріг.
Защипую краї так, щоб борти були трохи внахлест на серединку.
Змащую молоком, посипаю кунжутом і відправляю в духовку, попередньо розігріту до 180⁰ на 30-40 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали: Як надовго позбутися пилу в будинку. Простий бабусин рецепт