Цікаве моторошне місце на Дніпропетровщині. Відвідаємо разом Козиреву балку, яка має велику історію

На Дніпропетровщині знаходиться унікальне природне місце, яке вражає своєю неповторністю, повідомляє Дніпровська Панорама.

Козирева балка, яка знаходиться у Таромському, має велику історію. Раніше тут ще ходили українські козаки, які боролися за нашу волю.

Біля Козиревої балки височила фортеця. Це провалля було покрите густими високими деревами та кущами. Люди разом з худобою ховалися в цих хащах від нападів татар, бо знайти тут когось, особливо не місцевому, було дуже важко.

Фортеця "Козирева балка", на жаль не збереглася. Залишилися лише помітні пагорби й сама Козирева балка.

Яка неймовірна природа. Коли перебуваєш тут, то немов переміщуєшся у часі на декілька століть назад. Неймовірний запах польових квітів, гарні ландшафти, чистота та безлюдність - це все Козирева балка нашого краю. 

Ця природна зона дуже підходить для прогулянки: цікава місцевість, величезна територія, трапляються сліди від диких тварин. Просто знахідка для тих, хто втомився від метушливого міста. Коли виходиш з балки, то вас зустрічає цікаве моторошне місце - покинуте водосховище. І навіть ця, на перший погляд, нудна локація, поглинута повністю природою. Сірі плити тепер покриті зеленою ковдрою.

Козирева балка 2Козирева балка 3Козирева балка 4Козирева балка 5

Примітка

Існує легенда про цю місцевість Таромського.

Колись давно у вдови Марії Ярош була єдина, дуже гарна дочка Євдокія. Жили вони  разом у Лушпіївці. А у селі Терни у багатія Петра Гордієнка ріс син Іван, стрункий, високий, чорнобровий. Був він п'ятим сином у сім'ї.  Хлопець був дуже завзятим та сміливим. Згодом Іван та Євдокія покохали один одного і вирішили ніколи не розлучатися. Якось старий Петро Гордієнко зібрався до Криму за сіллю. З ним виріш поїхати й Іван. Їхали вони дуже довго. У селі вже пішли слухи, що вони загинули. Молода Євдокія чекала свого коханого, але коли дізналася що він наче загинув, пішла до озера закоханих і втопилася.

Згодом вернувся і Гордієнко зі своїм хворим сином. Іван дізнався про загибель коханої, але дивом залишився живим. Після цього озеро почало заростати. Говорять, що загибла Євдокія в місячні ночі виходить із води в оточенні русалок і тужить за своїм коханим.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині знаходиться неймовірна залізорудна чаша з блакитною водою (фото).