Увірветься сильне пекло: Україну накриє потужна спека під +40

Погода в Україні вже в літні дні серпня, що залишилися, порадує нас не стільки теплом, скільки спекою. Як прогнозують синоптики, пекельна спека повернеться, але в другу декаду місяця буде менше опадів і на короткий період стовпчики термометрів можуть сягати +30 тепла, передає Дніпровська панорама з посиланням на Главред.

Спека ще не прощається 

За словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, вже найближчими днями, а саме з 13-14 серпня опадів стане менше, і вдень стовпчики термометрів можуть досягати +30 і вище в більшості регіонів, а не лише на півдні та сході. Щоправда, такий період буде нетривалим – 3-5 днів.

Як розповіла Птуха, з 13 серпня більше переважатиме поле високого тиску, тобто антициклональний характер погоди. Тому в другу декаду, найімовірніше, буде менше опадів. Це попередні розрахунки на сьогоднішній день. І, відповідно, трохи вищими будуть значення температур.

прогноз погоди у серпні 2023

Погода у вересні 2023 в Україні

Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що у перші дні вересня нас ще радуватиме літнє тепло. Але за кілька днів різко похолодає, почнуться опади та сильні пориви вітру.

Така погана погода триматиметься недовго, і вже у другій половині першої декади вересня знову потеплішає і не буде опадів. Так почнеться перше бабине літо, яке буде досить коротким.