В Украине ремонт дорог будут контролировать иностранцы

Отныне ремонт дорог в Украине будут контролировать независимые иностранные компании.

Об этом корреспондент "ДП" узнал на странице главы Укравтодора Александра Кубракова.

78583787_1403620619809529_7711567278357086208_n

"Якість доріг буде контролюватися незалежними компаніями.

Не секрет, що раніше нові або відремонтовані дорожні об‘єкти часто приймались «із заплющеними очима» - про те, що існують норми та стандарти просто «забували». Такий підхід зводив нанівець увесь сенс будівництва - неякісні дороги швидко зношувались та потребували нового ремонту. Це замкнуте коло потрібно розірвати.

Цього тижня провів продуктивну зустріч з експертами австрійської iC consulenten та представниками служб автодоріг у Донецький та Запорізькій областях. Головна тема розмови - залучення незалежних експертів з міжнародним досвідом до контролю за якістю робіт на наших дорогах.

Чим нам може допомогти досвід австрійської консалтингової фірми? Наразі ми обговорюємо можливість співпраці в рамках пілотного проекту - на дорозі Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук) - Маріуполь, роботи на якій завершились нещодавно. У результаті плануємо отримати рекомендації та план дій щодо покращення контролю за виконаними роботами з урахуванням досвіду країн ЄС.

Уже наступного року якість виконання усіх ключових дорожніх проектів контролюватиметься незалежними міжнародними компаніями, експертиза яких визнана світом.

Українські дороги не мають бути прірвою для наших грошей", - написал Кубраков.

Смотрите также: Зеленский попал на обложку журнала Time: перевод статьи о нем