В Україну прийшла справжня весна: у деяких регіонах повідомили про закінчення опалювального сезону

В Україну прийшла вже справжня весна. Температура повітря все частіше стає вищою, тому багато регіонів вже розмірковують над тим, щоб закінчити опалювальний сезон 2022-2023 років раніше квітня. Це сезон був найскладнішим в історії незалежної України через війну та постійні ворожі обстріли критичної інфраструктури, але країна з честю пройшла його. У яких українських містах вже повідомили про закінчення опалювального сезону незабаром - повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на Суспільне.Новини.

У Кропивницькому опалювальний сезон закінчиться, щойно температура зовнішнього повітря протягом трьох діб буде понад 8 градусів, але у будь-якому випадку не пізніше 15 квітня. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Кропивницької міської ради 14 березня. Тобто це може статися у найближчі дні чи тиждень. Якщо після закінчення опалювального сезону температура повітря знизиться, тоді подачу теплової енергії поновлять для закладів освіти та медицини, пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко.

А ось у Луцьку вже з понеділка, 20 березня, планують призупинити опалювальний сезон. Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету міської ради. Рішення пов'язане із тим, що з наступного тижня в області прогнозують потепління - середньодобова температура повітря має прогрітися більше 8° тепла. Попередньо з 20 березня у Луцьку призупинять опалювальний сезон на 3 дні. Якщо ж середньодобова температура далі буде нижчою 8° тепла – опалювальний сезон відновлять, якщо ні - то опалювальний сезон закінчиться.

У Миколаєві проєкт рішення про закінчення опалювального сезону вже підготовлений місцевим департаментом ЖКГ. Опалювальний сезон в Миколаєві закінчиться після того, як середньодобова температура у місті три дні поспіль буде перевищувати +8 градусів. Затвердити рішення має виконком міської ради, який у таком випадку збереться поза розкладом.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що потепление в Днепре ожидается уже в ближайшие дни.