В Україні заборонили автономери із символікою російського вторгнення: які літери під забороною

В Україні уряд запровадив заборону на автомобільні номери, що містять, серед іншого, символіку російського вторгнення в Україну. Тепер не можна буде замовити номерні знаки для автомобілів із певними літерами латинського алфавіту. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на постанову Кабміну від 21 квітня 2023 року.

Уряд вніс зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2000 р. № 1081 "Про введення номерних знаків транспортних засобів, що виробляються на індивідуальні замовлення їх власників", доповнивши абзац 6-й після слів "та іншими ознаками" словами "; комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та військового вторгнення російського тоталітарного нацистського режиму до України".

Таким чином, відтепер українським автовласникам серед іншого заборонено замовляти номерні знаки із символікою російського вторгнення - латинськими літерами Z, O, V.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі з 28 квітня запрацюють камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.