В Україну повертаються заморозки до -3. Чи будуть у Дніпрі

У вихідні, 3 та 4 червня, по всій Україні очікується короткочасне похолодання, місцями - заморозки на грунті. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає Дніпровська панорама, посилаючись на "Метеопрог".

За словами синоптика, у найближчі дві доби відбудуться певні зміни у погодних умовах по всій території країни.

У найближчі дві доби відбудуться певні зміни у погодних умовах по всій території країни. У зв'язку з проходженням холодного фронту та подальшим вторгненням повітряної маси з півночі спостерігатиметься зниження температури практично у всіх областях, за винятком Приазов'я і крайнього сходу. Відчутно знизиться нічна температура, особливо у західних та північних областях. Крім того, атмосферний фронт спричинить дощі, місцями з грозами та шквалами в суботу, а вже у неділю погоду визначатиме молодий антициклон, тому атмосферний тиск очікується високим, - пояснив він.

Так, за прогнозом Кібальчича, 3 червня у Волинській та Львівській областях на поверхні ґрунту місцями очікуються заморозки -3...0 °С, а 4 червня заморозки -3...0 °С на поверхні грунту можливі на крайній півночі та в Карпатах.

У північних областях вночі та вранці очікується дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +15…+20 °С.

У центральному регіоні країни протягом доби очікуються короткочасні дощі, подекуди грози. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с, вдень при грозах місцями шквали, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 °С, вдень +20…+25 °С.

На півдні України вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ. Вітер південно-західний, з переходом на північний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +22...+27 °С.

У східних областях вночі без опадів, вдень невеликий, місцями помірний дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний з переходом на північний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +22...+27 °С.

Неділя, 4 червня:

У західних та північних областях малохмарно, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, на крайній півночі та в Карпатах можливі заморозки на поверхні ґрунту -3…0 °С. Вдень +18...+23 °С.

У центральних областях малохмарно, без опадів. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11°С, вдень +19…+24 °С.

У південних та східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, у Криму до +16 °С; вдень +19…+24 °С.

Нагадаємо, раніше ми писали: Полунична повня 4 червня: що не можна робити в цей загадковий день