Вандали осквернили могилу Олександра Поля у Дніпрі

У Днірі вандали осквернили могилу відомого громадського і культурного діяча, почесного громадянина міста Олександра Поля у Севастопольському парку, виклавши на могильну плиту (ймовірно) людські кістки, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Сьогодні вранці стався черговий акт вандалізму в громадському місті.

В Севастопольскому парку співробітниками міської ради були виявлені (імовірно) людськи кістки, які вандали поклали на могильну плиту Олександра Поля.

На місце викликана поліція, яка зафіксує факт злочину, встановить всі обставини події та відправить кістки на відповідну експертизу.

Правопорушники обов’язково будуть знайдені та понесуть покарання згідно з законом, - впевнені в департаменті.

Олександр Поль (1832-1890) - відомий український дослідник-археолог, краєзнавець, підприємець, меценат і громадський діяч.

15 років життя він присвятив детальному вивченню залізних руд Кривого Рогу, доведенню їх значущого промислового значення та доцільності видобутку. Він налагодив промисловий видобуток руди, яку досліджували зарубіжні вчені та визнали найвищою за якістю в Європі. У 80-х роках 19-го століття саме Полю вдалося залучити до нашого краю іноземний капітал.

Нагадаємо, раніше ми писали: Майже добу у Дніпрі шукали зниклого 9-річного плопчика: у дитини переохоложення