Ваша картопля скаже "дякую": секрети липневого підживлення для рясного врожаю

Липень - час, коли на городі кипить робота, адже саме зараз формуються заповітні бульби картоплі. Від того, скільки сил ви вкладете у догляд за рослинами зараз, безпосередньо залежить розмір вашого врожаю. Не шкодуйте часу на підживлення, і кожен кущ щедро "віддячить" вам щедрими плодами, повідомляє Дніпровська порадниця.

Дізнайтеся, чим підживити картоплю в липні.

Рідке підживлення картоплі

Дуже ефективним вважається підживлення картоплі рідкою сумішшю. Бульби швидко вбирають таке добриво і починають рости на очах. Рідке підживлення прискорює дозрівання картоплі, збільшує стійкість до хвороб і живить мікроелементами. Недолік цього способу - трудомісткість. Доведеться вручну полити кожен кущ.

Хороший варіант, чим підживити картоплю в липні, - це настій трав і дріжджів. На бочку об'ємом 100 л візьміть 2 відра бур'янів і 3 пачки сухих дріжджів. Залийте суміш водою і залиште настоятися на 5-7 днів.

Потім за бажанням внесіть 2 столові ложки мінерального добрива (гумату калію або нітроамофоски).

Готовим розчином підгодуйте картопляні грядки - по 2 літри під кожен кущ. Розбавляти суміш не потрібно. Підживлення проводяться в суху погоду.

Комплексне удобрення картоплі

Це набагато простіший спосіб. Не потрібно нічого замішувати - просто візьміть готове комплексне добриво. Корисною для картопляних грядок буде азофоска (вона ж нітроамофоска). Розсипте по 2 чайні ложки під кожен кущ, а потім полийте грядки.

Важливо зазначити, що удобрювати картоплю мінеральними речовинами не рекомендується, якщо до збору врожаю залишилося 2 тижні і менше. Інакше нітрати з добрива можуть потрапити в бульби і спричинити отруєння.

Також раніше ми писали Петрушка дасть чотири врожаї за сезон: просто зробіть це (відео)