Вбивцею 16-річної Лізи з П'ятихаток може бути батько її подруги. Відкрились нові подробиці (відео)

В прокуратурі Дніпропетровської області поінформували, що підозрюваний у згвалтуванні та вбивстві 16-річної дівчини з П'ятихаток добре знав свою жертву і був знайомий з дівчиною, передає Дніпровська панорама з посиланням на телеканал ДніпроTV.

За даними слідства, ввечері 4 вересня 2023 року на одній із вулиць м. П'ятихатки підозрюваний побачив раніше йому знайому 16-річну дівчину, яка поверталася додому. Він почав її переслідувати та наздоганяти.

Пересвідчившись у відсутності людей, затиснувши рот дівчини рукою, чоловік силою затягнув потерпілу до закинутої ділянки місцевості. Надалі зґвалтував та задушив, - йдеться в повідомленні.

Поліція в ході слідства виявила, що 46-річний мешканець П’ятихаток, якого підозрюють у жорстокому вбивстві та зґвалтуванні 16-річної дівчини, виявився раніше судимим батьком п’ятьох дітей. А дівчинка, якій він заподіяв смерть, була подругою його доньки.

 Його шукали три тижні, перевірили на причетність до злочину шість сотень людей. Затримали чоловіка після результатів низки експертиз, зокрема ДНК.

В ході проведення додаткового збору доказів було співпадіння ДНК, яке він залишив на місці скоєння злочину. В ході проведення обшуку за місцем проживання було виявлено речі, в яких він скоїв даний злочин, після чого чоловіка арештували, - пояснили в поліції.

Нині він під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне увʼязнення.

Нагадаємо, тіло 16-річної дівчини знайшли у ніч проти 5 вересня. Зловмисник спочатку переслідував її, потім затягнув у хащі, зґвалтував та вбив.

Останній раз мама Лізи чула свою доньку по телефону буквально за секунди до нападу на неї. Дівчина встигла повідомити мамі, що її хтось переслідує. Пізніше будуть опубліковані кадри вуличної камери спостереження, на якій можна роздивитися, як у темряві дівчина йде по дорозі, раптово у неї в руках увімкнувся екран мобільного, майже у ту саму мить ззаду на неї нападає невідомий.

Як розповіли подруги Лізи, батьки відразу кинулися на пошуки доньки, а потім звернулися у поліцію. Дівчину шукали кілька годин. У три години ночі її знайшли у кущах неподалік від дома -  під час пошуків повз це місце люди проходили кілька разів.

Як повідомили у поліції, на підозрюваного вийшли лише 23 вересня - це сталося після проведення експертиз, у тому числі й експертизи ДНК. На причетність до злочину перевірили 600 осіб.

24 вересня суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше ми писали, що мама Лізи із П'ятихаток опублікувала фото доньки напередодні її загибелі.