Вдарять морози до - 15. Стало відомо, коли в Дніпрі сильно похолодає

В Україні знову стрімко похолодоє. Такий прогноз погоди дає відома синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, в Україні вдарять морози дот-15 градусів. Де чекати найбільший мінус, повідомляє Дніпровська порадниця. 

Синоптична ситуація в Україні в січні 2024 року дійсно схожа на парк розваг. Температура повітря в різних регіонах країни може різко змінюватися, атмосферний тиск то зростає, то падає, опади випадають то у вигляді снігу, то у вигляді дощу, то у вигляді мокрого снігу. А сильні вітри нерідко рвуть лінії електропередач, зривають дахи з будинків і кидають на землю все, що не прикручене.

Ці погодні атракціони можуть бути не тільки веселими, але й небезпечними. Вони можуть викликати головний біль, підвищений артеріальний тиск, болі в суглобах і порушення координації рухів. А якщо ви в цей час будете бігати за своїми втраченими речами або намагатися прицілитися в ціль, то це може призвести до травм.

Тому, щоб не втратити рівновагу в цій синоптичній каруселі, важливо бути готовим до будь-яких сюрпризів. Для цього необхідно регулярно стежити за прогнозом погоди.

Прогноз погоди на 17 січня

Завтра, 17-го січня, синоптики обіцяють знову серйозне похолодання. Щоправда, буде воно короткочасним.

Найближчої ночі очікується -7-12 градусів, на півночі місцями до -14, завтра вдень -3-8 градусів, у південній частині 0+4 градуси.

Оскільки сильніше підмерзне, то й посилиться ожеледиця. Тому завтра думайте, що будете взувати, щоб не впасти, щоб підошва не була надто слизкою. А що стосується водіїв, то їм радять хоча б тимчасово пересісти на громадський транспорт. На дорогах - ожеледиця!

У західних областях сильні пориви південного та південно-східного вітру! На півночі - рвучкий, загалом - помірний.

У середу в Україні переважатиме підвищений атмосферний тиск, тому істотні опади малоймовірні. І лише в західних областях місцями можливий незначний сніг.

Прогноз погоди на 18 січня

Морозна погода втримається вночі 18-го січня на Лівобережжі України, а вже вдень у четвер у більшості областей очікується +2+7 градусів та ще й з дощем!

Про погоду на найближчі дні у Дніпрі та області

За даними Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеології найближчими днями в Дніпрі та області обіцяють також ожеледицю. Завтра, 17 січня, вночі температура знизиться до 11 градусів морозу. А ось 18 січня обіцяють налипання мокрого снігу, туман, ожеледицю.

Більш детальну інформацію читайте далі 

погода

До уваги водіїв та пішоходів. Найближчі дні в регіоні очікується ожеледиця на дорогах. Також місцями буде налипання мокрого снігу.

Будьте обережні! Не забувайте про правила безпеки.