Велич та занепад Палацу профілактики. У Дніпрі містяни розтягують по цеглинах історичну споруду (відео)

У робітничому районі Дніпра, на території історичної Брянської колонії, знаходиться пам’ятка архітектури місцевого значення – Палац профілактики, творіння архітектора Олександра Красносельського. Зараз будівля у вкрай незадовільному стані. Дніпровська панорама звернулася до історика Максима Кавуна щоб дізнатися історію споруди

Палац профілактики - одна з знакових споруд нащого міста 1920-х років. Історична його назва Палац охорони здоров'я. Це перша робітнича полікліника у місті, одна з перших взагалі таких медичних споруд в Україні. Будувалася вона два роки. Побудована у 1927 році. Автор проекту - найвідоміший архітектор міста тих часів Олександр Красносельський, - розповідає Максим Кавун.

У самій будівлі збереглося дуже багато катеринославської цегли з відповідними клеймами та плитки, що була виготовлена у Слав'янську Донецької області десятилітті тому.

Наразі Палац профілактики продовжує руйнуватись. Нажаль до цього докладають руку місцеві мешканці, які вивозять з будівлі цеглу для власних потреб.

Детальніше про це - у сюжеті тележурналістів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у супермаркеті Дніпра знайшли червонокнижного жука, який дивує вчених своєю здатністю літати.