Величезний ажіотаж: на Дніпропетровщині люди поспішають відпочити на "Вільногірських Мальдівах"

В Україні йде повномасштабна війна. І багатостраждальний південь нашої країни зараз частково перебуває в окупації, а частково не є безпечним через регулярні обстріли з боку росіян. Тому жителі Дніпропетровщини шукають альтернативні варіанти "відпочинку "на воді". Саме таким варіантом у цьому році стали так звані "Вільногірські Мальдіви" - чисте озеро з піщаними пляжами неподалік Вільногірська у Кам'янському районі, яке підпитується виключно підземними водами. Влітку саме цей "напрямок" є одним з основних серед тих мешканців регіону, хто хоче поїхати відпочити бюджетно та недалеко. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сторінку "Марс в Кривом Роге" у Facebook.

Вільногірські Мальдіви

"Єдине озеро "Вольногорських Мальдів, які годуються виключно підземними водами". Це колишній кар'єр і тут немає технічного водопостачання. Дни і пляжі піщані, як і на головних відомих пляжах. Перевагою цього місця є ще й те, що тут багато рослинності. Мінус - не така краса, порівняно з діючою промзоною. Ну, спробуйте причепитися до цього місця в плані екології!", - йдеться у повідомленні у Фейсбуці.

Вільногірські Мальдіви

І дійсно, фото, якими діляться відпочиваючі у цьому екологічно чистому місці вражають. З кожним роком бажаючих насолодитися піщаними пляжами та чистою прозорою водою на "Вільногірських Мальдівах" стає все більше.

Вільногірські Мальдіви

Особливий ажіотаж - влітку цього року. Як пишуть у соцмережі - "усі пруть на вільногірські пляжі. На машинах, автобусах, мотоциклах та електричках, і несуть із собою тонни позитиву та піску."

Вільногірські Мальдіви

Це місце відпочинку стало настільки популярним, що підприємливі люди у Кривому Розі почали пропонувати усім бажаючим поїздки на вихідних на "замінник Мальдів" всього за 400 гривень. І це навіть з екскурсіонним супровідом.

Вільногірські МальдівиВільногірські Мальдіви

Але саме через велику популярність цих місць та велику кількість відпочиваючих виникає серйозна проблема - сміття, яке "забувають" забрати з собою люди. І щоб надалі "Вільногірські Мальдіви" радували тих, хто приїхав відпочити "на воді", користувачі у соцмережі закликають не забувати забирати за собою сміття.

Скрин відпочинок

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на популярному пляжі Дніпропетровщини джип потонув у піску.